FORSKNING - TURISM

Sverige Turism Utveckling & Forskning

Forskningen inom Turism är idag globalt väldigt omfattande. Det finns mängder med artiklar som diskuterar och handlar om i.e. hållbarturism, överturism, kulturellturism, musik som turism, mörkturism, naturturism, turism-management etc.

Det är viktigt att turism diskuteras och dialogerna är tillgänglig för alla som söker information. Ansvarsfull turism omfattar också transparens. För småföretagare som vill starta något nytt, vidareutvecklas och ända upp till regeringsnivå för nationella beslut. Forskningens underlag kan vara en bärande och betydelsefull del av den information som kan leda till, och skapa rätt förutsättningar för, en Ansvarsfull Turism i en hållbar riktning. En komponent inför viktiga beslut som rör allas välbefinande inom Turismens områden.

I Sverige finns flertalet universitet som engagerar sig i forskningsfrågor inom Turism. De flesta har som uppdrag att bidra med kunskap, dokumentation, lärande och innovation inom turism-området; Sverige. Genom forskning diskutera och främja framstående kunskap inom turism.

Efter sommaren 2020 kommer vi uppdatera med mer information kring ämnet - Sverige Turism Utveckling & Forskning.

Välkommen att anmäla ditt intresse på länken nedan så informerar vi när denna sida senare uppdateras.

 


Håll dig uppdaterad - klicka på loggan för vårt nyhetsbrev

© ICRT - SVERIGE 2020 - Produced by BeInspiredBy